semua Kategori
EN
industri Berita

Laman Utama>Berita Terkini>industri Berita

Projek kelompok industri keluli pembinaan khas telah mula beroperasi

Masa: 2021-01-12 Hits: 62

Pada 12 Disember, projek utama mengubah tenaga kinetik lama dan baharu dalam projek kelompok industri "keluli pembinaan khas" Keluli Khas Shandong-Shiheng telah mula beroperasi, 55 hari lebih awal daripada jangkaan. Pelaburan projek melebihi 15 bilion yuan, yang akan menggalakkan transformasi industri keluli Shandong kepada hijau dan pintar.
Projek ini meliputi 8 barisan pengeluaran utama. Selepas ia beroperasi secara rasmi, ia akan mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 4.65 juta tan dan pendapatan jualan tambahan sebanyak 20 bilion yuan, menjadikannya salah satu daripada empat kelompok industri keluli utama di Wilayah Shandong. Di bawah situasi pengurangan keseluruhan kapasiti pengeluaran keluli, Shandong melaraskan kapasiti pengeluaran Shiheng Special Steel daripada 2.55 juta tan kepada 4.65 juta tan, yang bersamaan dengan mencipta satu lagi "Shiheng Special Steel".
https://www.hongwangstainless.com/products-show/color-stainless-ssteel-coil/
Wang Changsheng, timbalan ketua jurutera teknikal Tai'an Shiheng Special Steel, berkata: “(Asalnya) satu bilet hanya boleh dilancarkan daripada salah satu barisan ini. Kali ini satu bilet boleh melancarkan 5 talian keluli pada masa yang sama, dan dua barisan pengeluaran telah mencapai (output tahunan) 400 10,000 tan, iaitu dua kali ganda kecekapan baris asal, dan bilangan orang yang digunakan masih sama. .”
 
Salutan Warna PVD Lembaran Keluli Tahan Karat001
Untuk memberi ruang kepada projek baharu, syarikat itu telah menutup lebih daripada 10 barisan pengeluaran lapuk secara berturut-turut dan mengurangkan kapasiti pengeluaran lebih daripada 2 juta tan. Penunjuk perlindungan alam sekitar projek baharu telah dipertingkatkan dengan banyak, dan pelepasan habuk telah dikurangkan daripada 10 mg setiap meter padu yang ditetapkan oleh negeri kepada kurang daripada 5 mg. Untuk menggunakan sepenuhnya sisa, rancangan tempatan untuk projek pengeluaran bersama keluli dan kimia. Pada masa ini, taman itu telah mengumpulkan lebih daripada 20 perusahaan besar dan sederhana dalam bahan kimia hiliran, farmaseutikal, dan bahan komposit keluli khas.

1